ses 1

CENTRU DE COLECTARE ŞI PRESARE DEŞEURI RECICLABILE

Statele din Uniunea Europeană generează, în medie, anual, 492 kg deşeuri municipale/ persoană, din care 34% sunt depozitate, 24% sunt incinerate, 27% sunt reciclate şi 15% sunt compostate. În România, se generează aproximativ 389 kg deşeuri/ persoană, dar numai 1% sunt reciclate, restul fiind depuse la gropile de gunoi, ceea ce poziţionează ţara noastră pe ultimul loc in Europa la capitolul reciclare. Media European[ este de 27%. Nemtii si austriecii sunt campionii reciclarii, cu 65%, respectiv 62% deseuri valorificate.

 

CE RECICLĂM

- ziare, reviste, broşuri publicitare, printuri, caiete, cutii de carton, role de hârtie, cutii alimentare de carton (suc de fructe, lapte etc.), cofraje de ouă, toate ambalajele de carton – indiferent de formă - folosite la împachetatul produselor care intră în magazine etc.

- recipiente din plastic pentru băuturi (PET) şi cele ale produselor lactate, recipientele produselor cosmetice şi ale detergenţilor, caserole de plastic, veselă de plastic şi pungi de plastic necontaminate de resturi menajere, ambalaje din plastic, recipiente din plastic pentru alimente etc.

Obiectivul vizat de noi este colectarea a 55 tone de deşeuri/lună, ceea ce înseamnă o acoperire de 45% din necesarul de colectare din mediul rural din jud.Giurgiu.

 

Loc. Săbăreni, str. Castanelor 36, jud.Giurgiu

 

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale ale Uniunii Europene, vă invităm să accesaţi pagina www.fonduri-ue.ro

 

Pentru mai multe informaţii despre Uniunea Europeană, vă invităm să accesaţi pagina www.europa.eu

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României